27/12/2023 27/12/2023 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου χοροστάτησε χθες στον εόρτιο εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης με την συμμετοχή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής μετα της συνοδείας όπου και απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους του εσπερινού της εορτής....
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 10:14

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Κύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Κύμης

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου χοροστάτησε χθες στον εόρτιο εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης με την συμμετοχή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής μετα της συνοδείας όπου και απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους του εσπερινού της εορτής.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, οι Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακοπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής π. Αντώνιος Αγγελόπουλος, και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πρό της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο μέσα απο τον οποίο ανέλυσε θεόπνευστα τον βίο και το μαρτυρικό τέλος του λιθοβολισμού που υπέστη ο Άγιος Στέφανος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εν όψει της εορταστικής και χαρμοσύνου περιόδου της εορτής των Χριστουγέννων ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους συμπροσευχόμενους πιστούς που συμμετείχαν στον εσπερινό.

 

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων