17/12/2023 17/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε, την Κυριακή των Προπατόρων, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης. Συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής, ο π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής....
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 16:56

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε, την Κυριακή των Προπατόρων, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης.

Συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής, ο π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος ανέλυσε με τον θεόπνευστο λόγο του την σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές προς τους πιστούς που συμμετείχαν.

Τους ύμνους απέδωσαν ο χορός των μοναζουσών της ιεράς μονής με την παρουσία της Ηγουμένης Συγκλητικής Μοναχής μετά της συνοδείας της.

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων