23/10/2023 23/10/2023 Εν όψει της επικείμενης εορτής, του Πρώτου Ιεράρχη Ιεροσολύμων και εν αγίοις πατρός Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, τελέσθηκε χθες η Αποστολική και Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου στον σολέα του καθολικού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ....
23 Οκτωβρίου, 2023 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 12:59

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Εν όψει της επικείμενης εορτής, του Πρώτου Ιεράρχη Ιεροσολύμων και εν αγίοις πατρός Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου, τελέσθηκε χθες η Αποστολική και Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου στον σολέα του καθολικού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικόδημο Πόγκα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής και Γέροντα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης, π. Αντώνιο Αγγελόπουλο, π. Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρεσβύτερο π. Ίγορ Ζιρόγεβιτσ, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια της τελέσεως της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου, όπως ορίζει η διάταξη του τυπικού της Θεία Λειτουργίας, οι πιστοί είχαν την ευλογία και πνευματική εμπειρία με την συμμετοχή τους στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας κατά την αρχαία τάξη.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του στην ιστορικότητα της τελεσθείσης Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας, αναλύοντάς την μέσα από των τελουμένων αυτής και τέλος απήυθυνε τις εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν.

Επίσης την κατανυκτική υμνωδία απέδωσαν ο χορός των μοναζουσών με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Συγκλητικής Μοναχής.

 

        

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Μαρία Βυζανιάρη Γεώργιος Γκίκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων