30/10/2022 30/10/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης και εν συνεχεία προέστη της Πανηγυρικής Δοξολογίας επί τη Εθνική Επέτειο πλαισιούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Σκούλικα εφημέριο του...
30 Οκτωβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2022 - 21:57

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Κύμη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Κύμη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης και εν συνεχεία προέστη της Πανηγυρικής Δοξολογίας επί τη Εθνική Επέτειο πλαισιούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Σκούλικα εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η επιμνημόσυνος δέησις στο Ηρώο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ παρέστη της πανδήμου παρελάσεως στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων και οι σπουδαστές της Ακαδημίας Σχολής Εμποροπλοιάρχων Κύμης, επίσης η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας απέδωσε με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολίτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης το εμβατήριο του Εθνικού Ύμνου δίνοντας την αίσθηση ρίγης και συγκινήσεως προς όλους τους παριστάμενους.

Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών – Αυλωναρίου με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αγγελόπουλο, τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου, εφημέριο ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή επίσης παρέστη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεολογία Μοναχή μετα της συνοδείας της καθώς και οι πιστοι που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ετέλεσε ιερό μνημόσυνο ευσεβούς πιστού.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων