26/12/2023 26/12/2023 Με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού και στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων σε κενές ενορίες οι οποίες στερούνται την εφημεριακή κάλυψη πολλών λειτουργικών αναγκών των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Βέλους Αλιβερίου και συγκεκριμένα στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου χοροστάτησε...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2023 - 16:38

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στο Βέλος Αλιβερίου για την εορτή των Χριστούγεννων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στο Βέλος Αλιβερίου για την εορτή των Χριστούγεννων

Με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού και στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων σε κενές ενορίες οι οποίες στερούνται την εφημεριακή κάλυψη πολλών λειτουργικών αναγκών των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Βέλους Αλιβερίου και συγκεκριμένα στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο αποδίδοντας τους εκκλησιαστικούς ύμνους των καταβασιών της εορτής.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καπενή π. Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατα την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας το χαρμόσυνο γεγονός που προβάλει η Εκκλησία μέσα από τη Δεσποτική εορτή της γεννήσεως του σαρκωθέντος Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους εν συνεχεία προέτρεψε όλους τους πιστούς να ψάλουν τα παραδοσιακά Χριστουγενιάτικα κάλαντα δημιουργώντας μία χαρμόσυνη και πνευματική ατμόσφαιρα προαναγγέλλοντας με αυτόν τον παραδοσιακό τρόπο τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά σάρκα Γέννησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Βέλους κ. Άγγελος Μπόκαρης και οι πιστοί της ενορίας.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων