02/07/2021 02/07/2021 Το τάμα της επισκέψεως του εκπλήρωσε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, που συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή μετέβη την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, όπως είθισται, στην γενέτειρα του, τον Κοσμά Κυνουρίας, ώστε να προεξάρχει της τοπικής πανηγύρεως στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό. Τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς...
02 Ιουλίου, 2021 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2021 - 13:34

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στον Κοσμά Κυνουρίας για το τάμα του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στον Κοσμά Κυνουρίας για το τάμα του

Το τάμα της επισκέψεως του εκπλήρωσε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, που συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή μετέβη την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, όπως είθισται, στην γενέτειρα του, τον Κοσμά Κυνουρίας, ώστε να προεξάρχει της τοπικής πανηγύρεως στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

Τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του υποδέχθηκαν θερμά ο εφημέριος της ενορίας, ιερείς, καθώς και οι κάτοικοι και διάφοροι τοπικοί φορείς του Κοσμά. Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του χωριού, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Εν συνεχεία εψάλη η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων υπέρ υγείας πάντων των ευσεβών χριστιανών των εν ασθενείες κατακοιμένων και ενισχύσεως των ιατρών και νοσηλευτών.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Αγίων Αναργύρων, 1η Ιουλίου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με την αβραμιαία και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος των Αγίων Αναργύρων πέριξ του ιερού ναού, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, την πλαισίωση των ιερέων αλλά και την συμμετοχή των πιστών, που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες, υποδεχόμενοι τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της γενέτειρας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας με τη χάρη του Θεού και των Αγίων Αναργύρων εκπληρώνει κάθε χρόνο την ετήσια επίσκεψη του, προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία. Φέτος δε συμπληρώνει 53 έτη Αρχιεροσύνης.

Συν Θεώ το μεσημέρι αναχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του για την Κύμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων