21/11/2023 21/11/2023 Tην θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τίμησε ο φερώνυμος πάνσεπτος θεομητορικός και περικαλέστατος ιερός ναός των Ανδρονιάνων Κύμης όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στον όρθρο ως είθισται απέδωσε τους χαρμόσυνους και πανηγυρικούς ύμνους των Καταβασιών των Χριστουγέννων. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 12:35

Οι Ανδρονιάνοι της Κύμης τίμησαν τα Εισόδια της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Οι Ανδρονιάνοι της Κύμης τίμησαν τα Εισόδια της Θεοτόκου

Tην θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τίμησε ο φερώνυμος πάνσεπτος θεομητορικός και περικαλέστατος ιερός ναός των Ανδρονιάνων Κύμης όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στον όρθρο ως είθισται απέδωσε τους χαρμόσυνους και πανηγυρικούς ύμνους των Καταβασιών των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Γκέγκε τον Οικονόμο Χρήστο Φραγκίσκο εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας θεόπνευστα το ιστορικό γεγονός και μεγαλείο της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου το αγιαστήριο που αποτελεί ο Ιερός Ναός τελειοποιήθηκε η Παναγία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στα πνευματικά Εισόδια του κάθε πιστού στον ιερό ναό όπου ο κάθε πιστός καθαγιάζεται με την συμμετοχή του στα ιερά μυστήρια ενώνεται και αποτελεί μέλος της εκκλησίας.

Την εορτή τίμησαν πολλοί πιστοί της ενορίας των Ανδρονιάνων και την ευρύτερη περιοχή της Κύμης καθώς επίσης συμμετείχαν και τα μέλη του Πολιτιστικού και Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Φραγκίσκος υιός του εφημερίου του ιερού ναού με τον Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα ιεροψάλτη ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.

Κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης – Φωτογραφίες Αναστάσιος Ρέτσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων