20/03/2022 20/03/2022 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση, τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, έπλευσε, το εσπέρας του Σαββάτου 19 Μαρτίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το λιμάνι της Κύμης προς την Κυρά των Σποράδων στην...
20 Μαρτίου, 2022 - 19:00

Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Καρυστίας στην Σκύρο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Καρυστίας στην Σκύρο

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση, τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, έπλευσε, το εσπέρας του Σαββάτου 19 Μαρτίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το λιμάνι της Κύμης προς την Κυρά των Σποράδων στην Σκύρο, στα πλαίσια των πολλών και ποιμαντικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο με τα θεόπνευστα και καρποφόρα κηρύγματά του εν όψει της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσαρακοστής.

Του Δημήτριου Πετρογιάννη

Την Κυριακή Β’ Νηστειών το πρωί ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην ενορία της Λιναριάς του λιμένα της Σκύρου με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση, τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Μωραϊτη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή. Επίσης παρέστη και ο Δάμαρχος Σκύρου κ. Νικόλαος Μαυρίκος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μέσα από την ευαγγελική περικοπή και ευχήθηκε προς τους παριστάμενους πιστούς.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε το ετήσιο ιερό μνημόσυνο ευσεβούς και επιφανούς ενορίτου του εκ της νήσου Σκύρου αείμνηστου καπετάνιου Γεωργίου Παπά του οποίου, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνό του, ο Δήμος Σκύρου του απονέμει φόρο τιμής.

Την ευγνωμοσύνη τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της νήσου Σκύρου αλλά και οι απανταχού της γης Σκυριανοί για την δημιουργία της ένωσης ακτοπλοϊκής γραμμής Κύμης – Σκύρου η οποία εξυπηρετεί κατά το δυνατό τις ανάγκες όλων των κατοίκων της αλλά και πολλών επισκεπτών.

Το εσπέρας της Κυριακής παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με την συνοδεία του επέστρεψε στην Κύμη από την νήσο Σκύρο.

Την Κυριακή Β’ Νηστειών το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Ιωάννη Τσακλάνο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του τιμώμενου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Κατανυκτικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης.

Το εσπέρας της Κυριακής 20 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος απουσίαζε για ποιμαντικούς λόγους εις την νήσο της Σκύρου, χοροστάτησε στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης και μίλησε με επίκαιρους πνευματικούς λόγους που εμπνέουν μέσα από το κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ του αναλογίου απέδωσαν τους κατανυκτικούς ύμνους ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος με τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελο Στάμου.

Φωτογραφίες Πιπίνα Σφρατζή
Φαλταΐνα Κυριακοπούλου Ευάγγελος Στάμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων