19/07/2023 19/07/2023 Την Τρίτη 18 Ιουλίου εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Πολυποτάμου – Στυρέων επαρχίας Καρύστου όπου ετέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού παρεκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής. Συμπροσευχήθηκε ο εκ Στυρέων Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τους Πανοσ Αρχιμ...
19 Ιουλίου, 2023 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2023 - 8:06

Θυρανοίξια Ι.Ν από τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ι.Ν από τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ

Την Τρίτη 18 Ιουλίου εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Πολυποτάμου – Στυρέων επαρχίας Καρύστου όπου ετέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού παρεκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής.

Συμπροσευχήθηκε ο εκ Στυρέων Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τους Πανοσ Αρχιμ Καλλίνικο Χριστέλη εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμητού π. Πορφύριο Γιαννάκη εφημέριο της ενορίας και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας των θυρανοιξίων οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και τα χαριτόβρυτα ιερα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου τα οποία φιλοξενούνται στην επαρχία της Καρύστου.

Μετα το περας της ακολουθίας των θυρανοιξίων του ιερού παρεκκλησίου τελέσθηκε ο Εσπερινός στον οποίον πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε θεόπνευστα στην σημασία των θυρανοιξίων τα οποία εχει θεσπίσει η εκκλησία και στην διδασκαλία της προς τα ιερά λείψανα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ επαίνεσε τον εκ Πολυποτάμου φιλευσεβή και φιλάγιο ενορίτη κ. Νικόλαο Ανδριώτη για την ανέγερση του ιερού παρεκλησίου.

Φωτογραφίες Ιωάννης Μπουγιούκος Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων