18/09/2020 18/09/2020 Εορτάσθηκε το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και ιδιαίτερα σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς που φέρουν κατ’ όνομα των αγίων μαρτύρων γυναικών τα οποία κοσμούν με τα θαύματα και το μάρτυριο τους στο αγιολόγιο της ορθοδόξου...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:28

Της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων στην Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων στην Μητρόπολη Καρυστίας

Εορτάσθηκε το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου και ιδιαίτερα σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς που φέρουν κατ’ όνομα των αγίων μαρτύρων γυναικών τα οποία κοσμούν με τα θαύματα και το μάρτυριο τους στο αγιολόγιο της ορθοδόξου ημών εκκλησίας.

Η εορτή της Αγίας Σοφίας εορτάσθηκε με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορία της Δροσιάς {Παλαιό Ζαπάντι} Αλιβερίου ο οποίος εγκαινιάσθηκε φέτος απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.

Εν συνεχεία ετελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη εφημέριο Παρθενίου Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο ενορίας Λεπούρων και τοποτηρητή της ενορίας και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ακολούθως ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

 

 

 

 

 

 

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί o Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι της Αγιας Σοφίας στην ενορία του Βέλους Αλιβερίου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση εφημέριο της ενορίας τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

 

 

 

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία πρίν την απόλυση ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού και ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας ιστάμενοι έξωθεν του ιερού ναού τηρούμενοι τας υγειονομικάς διατάξεις μεταξύ εκ του οποίου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Βέλους κ. Αγγέλου Μπόκαρη.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν, οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες αδελφοί κ. Μάκης Ναούμ Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Γκύζη, κ. Κυριάκος Ναούμ Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδος, κ. Στάμος Χαρίσης Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών αδελφός του εφημερίου της ενορίας καθώς επίσης και άλλοι ιεροψάλτες.

Στον φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Πλατάνας Κύμης χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και ιερούργησε την κυριώνυμο ημέρα κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς ιερείς ώμορων ενοριών τον εφημέριο του ιερού ναού Πρεσβύτερο Απόστολο Αλμαλιώτη και τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Επίσης στο αναλόγιο του ιερού ναού έψαλαν η 6μελής χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης με χοροράρχη τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του κ. Ευάγγελο Στάμου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Ευάγγελος Στάμου, Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης, Αναστάσιος Ρέτσας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων