03/05/2021 10/05/2021 Με την πρέπουσα αναστάσιμη λαμπρότητα της λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Χριστού εκ της οποίας ξεπροβάλει και συνεξέλαμψε με το έαρ η μνήμη του νοερού αδάμαντος Αγίου και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου έτσι και φέτος με την χάρη του Αναστάντος Χριστού συνεορτάσθηκε εκ μεταθέσεως και η μνήμη του η οποία τιμήθηκε σε πολλούς φερώνυμους...
03 Μαΐου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 22:55

Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο εόρτασε η Ι. Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο εόρτασε η Ι. Μητρόπολη Καρυστίας

Με την πρέπουσα αναστάσιμη λαμπρότητα της λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Χριστού εκ της οποίας ξεπροβάλει και συνεξέλαμψε με το έαρ η μνήμη του νοερού αδάμαντος Αγίου και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου έτσι και φέτος με την χάρη του Αναστάντος Χριστού συνεορτάσθηκε εκ μεταθέσεως και η μνήμη του η οποία τιμήθηκε σε πολλούς φερώνυμους ιερούς ναούς στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Ιδιαιτέρως δε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 2 Μαϊου 2021 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της Παραλίας Κύμης στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ελευθέριο Σταμπέλο και τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλλήλως με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του στους λιγοστούς πιστούς της ενορίας που συμμετείχαν στην εορτή του τιμωμένου αγίου τους ιστάμενοι και βάση των υγειονομικών μέτρων.

Τους αναστάσιμους ύμνους της εορτής και του αγίου απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και εκ του του αναλογίου συνέψαλαν ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης με τον Ιεροψάλτη του ιερού ναού κ. Παναγιώτη Θεοδώρου.

Επίσης η ιερά μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και στον μεγαλοπρεπή φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Πολιούχου εορτάζοντος Αγίου στο Αλιβέρι όπου το εσπέρας τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης στον οποίο κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσ Αντώνιος Αγγελόπουλος.

Ακολούθησε η λιτανεία πέριξ του ιερού βάση των υγειονομικών διαταξέων.

Την δε κυριώνυμο ημέρα στον προαναφερθέντα ιερό ναό μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή Πανοσ Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και την πριν απόλυση ετέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστου της Ιεράς Μητροπόλεως του ιεροπαίδους Κωνσταντίνου Ρουμελιώτη ο οποίος με ζήλο αφοσίωση με την συμμετοχή του στις ιερές ακολουθίες διακονεί στο ιερό βήμα του ιερού ναού και γαλουχούμενος με την πνευματική καθοδήγηση του π. Νικοδήμου.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος του Αγίου Γεωργίου πέριξ του ιερού ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων και των πιστων που τίμησαν την εορτή του Πολιούχου Αγίου τους τηρούμενοι τα υγειονομικά προβλεπόμενα.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Νικόδημος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την λαμπρή λειτουργική παρουσία του στην πανήγυρη της τοπικής εκκλησίας και για το πνευματικό θεολογικό και αναστάσιμο κήρυγμα του που ανέπτυξε στους πιστούς.

Επίσης στο δεξιό αναλόγιο έψαλε θαυμάσια τους ύμνους της πανηγύρεως ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που διηκόνησαν στα αναλόγια στην απόδοση των ύμνων.

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κούρουπας – Δημήτριος Πετρογιάννης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων