05/06/2022 05/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναού του Αγίου Αθανασίου Κύμης, την Ζ’ Κυριακή του Πάσχα και επί τη εορτή των 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Οικομενικής Συνόδου. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας, ο Πανοσ Αρχιμ Ευδόκιμος Σκούλικας, ο Πρωτοπρ Ιωάννης Σκούλικας, ελκόμενοι εκ της Ιεράς...
05 Ιουνίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 - 17:38

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Κύμης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Αθανασίου Κύμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναού του Αγίου Αθανασίου Κύμης, την Ζ’ Κυριακή του Πάσχα και επί τη εορτή των 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Οικομενικής Συνόδου.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας, ο Πανοσ Αρχιμ Ευδόκιμος Σκούλικας, ο Πρωτοπρ Ιωάννης Σκούλικας, ελκόμενοι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας ο Πρωτοπρ Λάμπρος Φωτόπουλος, ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου, ο Οικονόμος Αθανάσιος Μανιάτης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αντωνίου, και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής, Απόστολος Μπάκουλης, Δημήτριος Σκούλικας και Ιωάννης Τσακλάνος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την εις Πρεσβυτέρου χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Σκούλικα ο οποίος θα αναλάβει και την θέση του εφημερίου του ιερού ναού.

Ο π. Δημήτριος συγκίνησε με τον εγκάρδιο λόγο της χειροτονίας του στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τις πατρικές νουθεσίες και την πνευματική καθοδήγηση του απευθυνόμενος στον νέο προς χειροτονία ιερέα αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή των Αγίων Πατέρων στους λόγους του Αποστόλου Παύλου που απορρέουν εκ της αποστολικής περικοπής καθώς επίσης στην σημασία της ιερωσύνης η οποία είναι δώρο και έργο της χάριτος του θεού.

Παρέστησαν στην Θεία Ευχαριστία ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, συγγενείς του νέου ιερέως και πολλοί πιστοί από την Κύμη οι οποίοι προσήλθαν να υποδεχθούν τον νέο εφημέριο τους.

Εκ του αναλογίου έψαλε εκ δεξιού χορού χορεία ιεροψαλτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο μετά ευγενούς παραχωρήσεως του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Ευαγγέλου Στάμου ο οποίος έψαλε εκ του αριστερού αναλόγιου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων