14/04/2024 17/04/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής Ιεραποστολική εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδος με την συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Νέων Μουδανιών «ΒΙΘΥΝΙΑ» και της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ιεραποστολικό έργο της...
14 Απριλίου, 2024 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:37

Ιεραποστολική εκδήλωση στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Ιεραποστολική εκδήλωση στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής Ιεραποστολική εκδήλωση, που οργάνωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδος με την συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Νέων Μουδανιών «ΒΙΘΥΝΙΑ» και της Ιεραποστολικής Αδελφότητας «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και ο Αιδ. Ιωάννης Κυριαφίνης εφημέριος Νέων Μουδανιών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδος κ. Μανώλης Καρράς, η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας κ. Ελένη Καρατζά και η εκπρόσωπος της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ» κ. Ζαχαρούλα Νικολαΐδου.

Βυζαντινούς ύμνους παρουσίασε η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία «Αγίου Γεωρ γίου» Νέων Μουδανιών και η χορωδία της Γ΄ Τάξη του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών υπό την εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Ζαρκαδά, η οποία παρουσίασε με την χορωδία με μιμητική.

Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΝΙ», που παρουσίασε με γλαφυρότητα η κ. Χάρις Δημητρακούδη, Παιδαγωγός και Θεολόγος. Το βιβλίο γράφτηκε από την φίλη της Ιεραποστολής κ. Μαρία Αράπκουλε από την Λάρισα και εξέδωσε η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αρναίας. Το βιβλίο διατίθεται για την ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, όπου διακονεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χρυσόστομος.

Για το ιεραποστολικό έργο μίλησε η μοναχή Αδ. Παρασκευή από την Μονή του Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αρναίας, άμεσος συνεργάτης της Επισκοπής Μπουκόμπας. Την παρουσίαση του ιεραποστολικού έργου συνόδευσε βίντεο και προβολή διαφανειών.

Το συγκινητικό ήταν η ανταπόκριση του πιστού λαού των Νέων Μουδανιών και η άρτια οργάνωση της όλης εκδήλωσης. Πολλοί ήλθαν να δουν την παλιά καθηγήτρια τους, καθώς η Αδ. Παρασκευή ήταν γνωστή στους Μουδανιώτες.

Πριν γίνει μοναχή, υπηρέτησε ως Γυμνάστρια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Νέων Μουδανιών και στην Διεύθυνση Σωματικής Αγωγής του Νομού Χαλκιδικής. Ο δε Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος ήταν γνωστός στους Χαλκιδικιώτες, διότι εργάσθηκε επί 38 χρόνια στην Βόρεια Χαλκιδική, στην Μητρόπολη Ιερισσού ως Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων