18/01/2024 18/01/2024 Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η εορτή του Αγίου Αθανασίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Τον οικείο Ποιμενάρχη υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παντέας. Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 15:04

Κασσανδρείας Νικόδημος: “Εκείνο που απαιτείται είναι να μιμηθούμε τους Αγίους”

Διαδώστε:
Κασσανδρείας Νικόδημος: “Εκείνο που απαιτείται είναι να μιμηθούμε τους Αγίους”

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, η εορτή του Αγίου Αθανασίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Τον οικείο Ποιμενάρχη υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παντέας.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στους δυο Αγίους που εορτάζουμε σήμερα, τον Άγιο Αθανάσιο τον Μέγα και τον Άγιο Κύριλλο.

«Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, τους γίγαντες της Ορθοδοξίας μας και εμείς ήρθαμε εδώ όχι απλώς για να τιμήσουμε τους Αγίους. Δεν είναι όμως αρκετό, ούτε είναι αρκετό να ανάψουμε ένα κερί και να προσκυνήσουμε το εικόνισμα των Αγίων. Εκείνο που απαιτείται είναι να μιμηθούμε τους Αγίους, άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία μας καθημερινά τιμά την μνήμη κάποιου ή κάποιων Αγίων, για να διδασκόμαστε εμείς ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας και η πορεία μας πάνω σε αυτό τον κόσμο. Πρέπει να είναι μια πορεία προς την αγιότητα αυτόν τον δρόμο ακολούθησαν ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Κύριλλος, αυτόν τον δρόμο καλούμεθα να ακολουθήσουμε και εμείς».

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου: 

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Μαλλίνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Νικολάου κ. Φώτης Κλάψας, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και οι μαθητές από τα σχολεία της περιοχής με τις ελληνικές σημαίες.

Στο τέλος ευλογήθηκε και διανεμήθηκε φαγητό (κουρμπάνι) σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Αθανασίου είναι ένα διατηρητέο μνημείο, ο οποίος βρίσκεται εντός του παλαιού οικισμού της Συκιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο πέρασμα των χρόνων δέχτηκε επισκευές καθώς ήταν επίκεντρο σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Πρόκειται για μια τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική, με νάρθηκα και γυναικωνίτη. Ο ναός είναι τρισυπόστατος , το κεντρικό του μέρος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας και στην Αγία Τριάδα, η πρόθεση στον Άγιο Νικόλαο και το Διακονικό στους Αγίους Αναργύρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων