08/11/2023 08/11/2023 Με μεγαλόπρεπα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ πασών των επουρανίων δυνάμεων στην Ιερά Μξητρόπολη Κασσανδρείας. Νέος Μαρμαράς: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι ο περικαλλής και παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά στο μέσο της χερσονήσου της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Την παραμονή της εορτής...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 14:00

Λαμπρός ο εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λαμπρός ο εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλόπρεπα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ πασών των επουρανίων δυνάμεων στην Ιερά Μξητρόπολη Κασσανδρείας.

Νέος Μαρμαράς: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι ο περικαλλής και παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νέο Μαρμαρά στο μέσο της χερσονήσου της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στον ως άνω ιερό ναό ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Ιάκωβος Βασιλείου.

Πλήθος κόσμου από νωρίς το πρωί προσήλθε στον ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη και να λάβουν τη χάρη του, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλλίνης και εκπρόσωποι των σχολείων με τις ελληνικές σημαίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων