14/11/2023 14/11/2023 Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος τέλεσε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου κα΄τ αις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Στην πολύτιμη και πολυεπίπεδη συνεισφορά της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία και στην εδραίωση της επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 19:57

Ο Μητροπολίτης Νικόδημος στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νικόδημος στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος τέλεσε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου κα΄τ αις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Στην πολύτιμη και πολυεπίπεδη συνεισφορά της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία και στην εδραίωση της επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρέστη στην Δοξολογία που τελέστηκε.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, ενώ στη συνέχεια ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

«Η προσφορά της πολύπαθης γης της Μακεδονίας στον αγώνα της εθνεγερσίας είναι ανεκτίμητη, γιατί βοήθησε στην εδραίωση της επανάστασης του 1821 στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση του Έθνους μας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Ο πρωτεργάτης Εμμανουήλ Παπάς φύτεψε στα χώματα της Χαλκιδικής τον σπόρο που έγινε δέντρο ελευθερίας και οι Κασσανδρινοί το ρίζωσαν, πράττοντας το χρέος τους για την ελευθερία του γένους. Ο αγνός σκοπός τους σφράγισε την πορεία του ξεσηκωμού, εμπνέοντας τις νέες γενιές των Μακεδόνων να εντείνουν τους μετέπειτα αγώνες», πρόσθεσε.

«Εβδομήντα οκτώ χωριά και πενήντα εννέα αγιορείτικα μετόχια καταστράφηκαν στο Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας. Όμως η ηρωική τους θυσία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και θάρρους», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων