08/01/2022 08/01/2022 Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον περικαλλή ιερό ναο Αγ.Γεωργίου στα Μουδανιά, που βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της Χαλκιδικής. Του λαμπρού Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον ευλαβέστατο και λίαν δραστήριο Προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Συνέσιο Στάθη, Εφημέριο π....
08 Ιανουαρίου, 2022 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2022 - 9:49

Θεοφάνεια στα Μουδανιά

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στα Μουδανιά

Σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον περικαλλή ιερό ναο Αγ.Γεωργίου στα Μουδανιά, που βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της Χαλκιδικής.

Του λαμπρού Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον ευλαβέστατο και λίαν δραστήριο Προϊστάμενο του ναού αρχιμ. Συνέσιο Στάθη, Εφημέριο π. Ιωάννη Κυργιαφίνη , τον π. Σαράντη Παπλώματα, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Καλλικράτειας και τον Διάκονο π. Λεωνίδα Τσιώκο.

Προ της Απολύσεως επάνω σε κατάλληλα ευπρεπισμένη εξέδρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων και έρανε με Αυτόν ολόκληρο το εκκλησίασμα. Κατόπιν σχηματίσθηκε Πομπή με τους Ιερόπαιδες να φέρουν τον Τίμιο Σταυρό, τα Εξαπτέρυγα και την Ιερά Εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου μας ενώ ο π. Συνεσιος έφερε ευλαβικά το Ιερό Ευαγγέλιο και οι Ιεροψάλτες απέδιδαν μέλη της Εορτής.

Η Πομπή κατευθύνθηκε προς τον θαλάσσιο χώρο των Μουδανιών όπου τελέστηκε δέηση και έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο θαλάσσιο χώρο υπό τους συριγμούς των πλοιαρίων τα οποία με το συντονισμό του Λιμενικού παρευρέθηκαν και φέτος να τιμήσουν την δεσποτική εορτή.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργου ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδος κ. Εμμανουήλ Καρράς, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι του Νομου και εκτός, ο Διοικητές της Αστυνομίας Ν. Μουδανιών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας Μουδανιών κ α. και πάνω απ’ όλα ο φιλοχριστος λαός ο οποίος υποδειγματικά τηρησε τα υγειονομικά μέτρα και ευλαβεικά συμμετείχε στην δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων