09/03/2020 09/03/2020 Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του δευτέρου Κατανυκτικού Εσπερινού. Στην ιερά ακολουθία, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή π. Αθανάσιο Χύτα Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αποστόλων...
09 Μαρτίου, 2020 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 9:46

Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Πολύγυρο

Διαδώστε:
Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Πολύγυρο

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του δευτέρου Κατανυκτικού Εσπερινού.
Στην ιερά ακολουθία, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τον επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή π. Αθανάσιο Χύτα Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Περαίας.


Ο π. .Αθανάσιος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην αγιασμένη μορφή του αγ. Αμφιλοχίου Μακρή του εν τη νήσω Πάτμο ασκήσαντος. Τα φετινά κηρύγματα είναι αφιερωμένα στους πνευματοφόρους αγίους των ημερών μας οι οποίοι πότισαν με την αγιοτητά τους το δένδρο της ορθοδόξου πίστεως και επιβεβαίωσαν τον ευαγγελικό λόγο με τη οσιακή ζωή και το παράδειγμα τους. Ο π. Αθανάσιος παρουσίασε τη αγιασμένη μορφή του π. Αμφιλοχίου μέσα από τρεις άξονες της ορθοδόξου εκκλησιαστικής τους ζωής και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην Ακολουθία.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία τον εκλεκτό ομιλητή και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, που αγκαλιάζουν με παρουσία όλες τις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τονίζοντας τη σημασία των αγίων στη ζωή της Εκκλησίας μας και ευλόγησε τους παρισταμένους με τον Τίμιο Σταυρό για καλή δύναμη στη δεύτερη εβδομάδα της νηστείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων