24/01/2021 24/01/2021 Με ιεροπρέπεια και λειτουργική αναστάσιμη χαρά τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αγ. Νικολάου Πολυγύρου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, την Κυριακή ΙΔ΄Λουκά της 24η Ιανουαρίου. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στα θεολογικά μηνύματα της, την πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία....
24 Ιανουαρίου, 2021 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2021 - 21:48

Χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο μαθητές της Eνορίας

Διαδώστε:
Χειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο μαθητές της Eνορίας

Με ιεροπρέπεια και λειτουργική αναστάσιμη χαρά τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αγ. Νικολάου Πολυγύρου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, την Κυριακή ΙΔ΄Λουκά της 24η Ιανουαρίου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή και στα θεολογικά μηνύματα της, την πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία. Τόνισε μάλιστα την ανάγκη αυτή η πίστη να συνοδεύεται και από την υπακοή στην Εκκλησία για να υπάρχει και η ενότητα του λαού του Θεού.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, χειροθέτησε σε αναγνώστες 2 μαθητές της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, διδοντάς τους την ευλογία να διακονούν το ιερό αναλόγιο, το μεγάλο αυτό σπουδαστήριο της Εκκλησίας και το ιερό βήμα.

Ας σημειωθεί ότι η προσέλευση των πιστών ήταν υποδειγματική φορώντας μάσκες και κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις σύμφωνα με τα αναγκαία μέτρα ενώ πολλοί των εκκλησιαζομένων εκδήλωσαν τη χαρά για την προσέλευση και πάλι στην εκκλησιαστική λειτουργική σύναξη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων