07/01/2019 07/01/2019 Ο Αποστόλης και η Ειρήνη από τη Θεσσαλονίκη έχουν μία ευλογημένη οικογένεια και πρόσφατα απέκτησαν το ένατο (!) παιδί τους, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι. Αποφάσισαν να βαπτίσουν το παιδί στην Καστοριά, τη γη που πότισε με το αίμα του ο εθνομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα, ο θρυλικός Παύλος Μελάς. Εκεί, όπου φυλάσσονται τα οστά του, μαζί με...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 10:27

Ένα προσκλητήριο βάπτισης έκανε τον Μητροπολίτη να δακρύσει

Διαδώστε:
Ένα προσκλητήριο βάπτισης έκανε τον Μητροπολίτη να δακρύσει

Ο Αποστόλης και η Ειρήνη από τη Θεσσαλονίκη έχουν μία ευλογημένη οικογένεια και πρόσφατα απέκτησαν το ένατο (!) παιδί τους, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι. Αποφάσισαν να βαπτίσουν το παιδί στην Καστοριά, τη γη που πότισε με το αίμα του ο εθνομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα, ο θρυλικός Παύλος Μελάς. Εκεί, όπου φυλάσσονται τα οστά του, μαζί με τα οστά της αγαπημένης του συζύγου Ναταλίας Δραγούμη – Μελά.

Αγνοί πατριώτες οι δυο γονείς. Και συνάμα άνθρωποι που μυρίζουν λιβάνι. Που αγαπούν το Χριστό και την Ελλάδα. Την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας.

Δεν άργησαν να πάρουν την απόφαση για το όνομα του νεογέννητου κοριτσιού: θα την πουν, πρώτα ο Θεός, Ναταλία, στη μνήμη της Ναταλίας Μελά.

Όταν ο Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Σεραφρείμ, πήρε στα χέρια του το προσκλητήριο που έστειλαν οι γονείς, συγκινήθηκε. Συγκινήθηκε τόσο, που ενώ είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στο Άγιον Όρος τη μέρα της βάπτισης (19 Ιανουαρίου), το ανέβαλε, μόνο και μόνο για να παραβρεθεί στο Μυστήριο, μαζί με τους κληρικούς.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διάβασε το προσκλητήριο προς τον λαό που είχε κατακλύσει τον Μητροπολιτικό ναό. Σε κάποια στιγμή, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, η φωνή του δεν έβγαινε από τη συγκίνηση (στο 2:13).

«Δόξα τω Θεώ! Δεν θα χαθεί ο τόπος μας! Δεν θα χαθεί η Μακεδονία μας! Δεν θα χαθεί η πατρίδα μας» είπε με φωνή που τρέμει, ενώ το εκκλησίασμα ξεσπά σε χειροκροτήματα.

 

 

Ευχή όλων μας είναι η μικρή Ναταλία να πάρει τις αρετές της Αγίας Ναταλίας, της οποίας τεμάχια από τα Άγια λείψανά της φυλάσσονται στον ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στην Καστοριά, αλλά και την αγάπη για την πατρίδα τής Ναταλίας Δραγούμη – Μελά. Για να ’ναι η ζωή της γεμάτη Χριστό και Ελλάδα!

 

ΠΗΓΗ: amfoterodexios.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων