04/11/2018 04/11/2018 Αγιασμό στον πρώτο Ιερό Ναό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ χθες. Ο Ιερός Ναός οικοδομείται δίπλα ακριβώς στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, τον χώρο που φιλοξένησε τα παλαίσματα της Οσίας. Ιερείς της τοπικής μητρόπολης, κάτοικοι της περιοχής αλλά και προσκυνητές, παραβρέθηκαν στο ιεροπρεπές και ιστορικό αυτό γεγονός, αγιάσθηκαν, προσευχήθηκαν...
04 Νοεμβρίου, 2018 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2018 - 12:51

Αγιασμός στον πρώτο ναό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Καστοριά

Διαδώστε:
Αγιασμός στον πρώτο ναό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Καστοριά

Αγιασμό στον πρώτο Ιερό Ναό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ χθες.
Ο Ιερός Ναός οικοδομείται δίπλα ακριβώς στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, τον χώρο που φιλοξένησε τα παλαίσματα της Οσίας.
Ιερείς της τοπικής μητρόπολης, κάτοικοι της περιοχής αλλά και προσκυνητές, παραβρέθηκαν στο ιεροπρεπές και ιστορικό αυτό γεγονός, αγιάσθηκαν, προσευχήθηκαν και έλαβαν την ευλογία της ταπεινής ασκήτριας της Μακεδονίας.

Η τοπική Εκκλησία συνεχίζει το έργο της χωρίς τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα και αποτελεσματικά μεταφέροντας με συνέπεια τον Ευαγγελικό σπόρο στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, αφού ευχαρίστησε την γερόντισσα Εφραιμία και την αδελφότητα που την περιβάλλει και αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, την τεχνική ομάδα και όλους τους παρευρισκομένους, περιέγραψε τον πλούτο και το μεγαλείο της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας. Η Ιερά Παράδοση, είναι ο πολιτισμός της λατρείας του Θεού και ο πολιτισμός του Πνεύματος, της Αλήθειας και της Αγάπης.

Να σημειώσουμε την ειδική μνεία του Σεβασμιωτάτου στους μεγάλους δωρητές της Ιεράς Μονής, Χρήστο και Άννας Στάγκα, στην τεχνική ομάδα του κ. Σταύρου Μαμαλούκου και κ. Γεωργίου Σαπιρίδη αλλα και στον πάντα πρόθυμο ευεργέτη Βασίλειο Ρούβα.

Κλήρος και λαός αποχώρησαν στο τέλος της ακολουθίας, έχοντας εφοδιαστεί με όλα τα χαρίσματα που τόσο απλόχερα μοιράζει ο Πανάγαθος Θεός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων