01/01/2019 01/01/2019 Για ενότητα, ομοψυχία, ειρήνη και χαρά προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της περιοχής έκανε λόγο ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Παρά το δριμύ ψύχος στην βυζαντινή και αρχοντική Καστοριά, πλήθος κόσμου, οι άρχοντες του τόπου, καθώς και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές κατέκλυσαν τον ιερό χώρο και απηύθυναν εσπερινές δεήσεις και ικεσίες προς τον...
01 Ιανουαρίου, 2019 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2019 - 11:01

Για ενότητα, ομοψυχία και ειρήνη ευχήθηκε ο Μητρ. Καστορίας

Διαδώστε:
Για ενότητα, ομοψυχία και ειρήνη ευχήθηκε ο Μητρ. Καστορίας

Για ενότητα, ομοψυχία, ειρήνη και χαρά προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της περιοχής έκανε λόγο ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Παρά το δριμύ ψύχος στην βυζαντινή και αρχοντική Καστοριά, πλήθος κόσμου, οι άρχοντες του τόπου, καθώς και οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές κατέκλυσαν τον ιερό χώρο και απηύθυναν εσπερινές δεήσεις και ικεσίες προς τον πανοικτίρμονα και φιλάνθρωπο Θεό ώστε να ευλογήσει τον νέον ενιαυτόν της χρηστότητος του Κυρίου. Ταυτόχρονα, όλοι είχαν την ευκαιρία να ασπασθούν ένα τεμάχιο του ιερού λειψάνου του μεγάλου πατρός της εκκλησίας και θαυματουργού ιεράρχου της Καισαρείας Αγίου Βασιλείου. Μετά την ακολουθία του εσπερινού, σύμφωνα με το έθος της Καστοριάς, κόπηκε η βασιλόπιτα στο ιερό επισκοπείο, με τη συμμετοχή όλων των αρχόντων και ολοκλήρου του λαού του Θεού, που πλημμύρησε τον χώρο αυτό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων