29/12/2018 29/12/2018 Στον περίλαμπρο βυζαντινό Ναό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Στεφάνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, των Ιερέων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον οποίο ανήκει ο ως άνω Ναός και των Διακόνων. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί βυζαντινό κτίσμα του 9ου αιώνα και ανήκει στον τύπο τρίκλιτης καμαροσκεπούς βασιλικής με νάρθηκα...
29 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2018 - 17:40

Εόρτασε τον Άγιο Στέφανο η Καστοριά στον ομώνυμο βυζαντινό Ναό

Διαδώστε:
Εόρτασε τον Άγιο Στέφανο η Καστοριά στον ομώνυμο βυζαντινό Ναό

Στον περίλαμπρο βυζαντινό Ναό τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Στεφάνου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, των Ιερέων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον οποίο ανήκει ο ως άνω Ναός και των Διακόνων.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί βυζαντινό κτίσμα του 9ου αιώνα και ανήκει στον τύπο τρίκλιτης καμαροσκεπούς βασιλικής με νάρθηκα και γυναικωνίτη. Έχει σπάνιες τοιχογραφίες, μεταξύ των οποίων μια εκτεταμένη σύνθεση της Δευτέρας παρουσίας που είναι η αρχαιότερη στην Ελλάδα, καθώς της Παναγίας Γοργοεπηκόου.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος σύντομα αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Στεφάνου, βασιζόμενος σε λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος τον χαρακτηρίζει ως μαθητή και αθλητή του Χριστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων