06/11/2018 06/11/2018 Ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων Καστορίας εόρτασε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2018 τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών. Έτσι, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ναού καθώς και άλλων Εφημερίων. Κατά τη διάρκεια της...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 9:51

Η Καστοριά τιμά τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη

Διαδώστε:
Η Καστοριά τιμά τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων Καστορίας εόρτασε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2018 τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών.

Έτσι, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ναού καθώς και άλλων Εφημερίων. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Πατρός ημών Γεωργίου του Ομολογητού, καθώς και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, του οποίου η μνήμη θα εορταστεί σε λίγες ημέρες στην πόλη της Καστοριάς, ανήμερα της επετείου των Ελευθερίων της.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι πρεσβείες των Αγίων είναι εκείνες που κρατούν ενωμένη και ασφαλή την Πατρίδα μας, αφού οι Άγιοι υψώνουν ικετευτικά τα χέρια τους στο θρόνο του Εσφαγμένου Αρνίου και δέονται για τον πολύπαθο αυτό τόπο, καθώς και για τους ανθρώπους οι οποίοι τιμούν την μνήμη τους. Τέλος, προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να τιμούν τη μνήμη των Αγίων και να τους μνημονεύουν προκειμένου να έχουν πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Τριαδικού Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων