11/11/2018 11/11/2018 Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα του Αγίου Μηνά, του και πολιούχου της πόλης. Τελέστηκε στο βυζαντινό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεμβίκη (Άγιος Μηνάς),η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Καστορίας κ. Σεραφείμ.   Πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι...
11 Νοεμβρίου, 2018 - 23:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2018 - 23:04

Πάνδημος εορτασμός των Ελευθερίων της Καστοριάς

Διαδώστε:
Πάνδημος εορτασμός των Ελευθερίων της Καστοριάς

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα του Αγίου Μηνά, του και πολιούχου της πόλης.

Τελέστηκε στο βυζαντινό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεμβίκη (Άγιος Μηνάς),η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

 

Πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των φορέων της πόλεως παρευρέθησαν και τίμησαν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Μηνά. Στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχε και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος με γλαφυρό τρόπο μίλησε για τον νοικοκύρη της Καστοριάς, τον Άγιο Μηνά, τον ένδοξο καβαλάρη όπως τον χαρακτήρισε και για το αγαθό της ελευθερίας το οποίο όλοι μας οφείλουμε να το κρατούμε και να το τιμούμε σαν πολύτιμο θησαυρό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ξεκίνησε η καθιερωμένη λιτανευτική πομπή της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά από το Ιερό Παρεκκλήσιο προς τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου, αφού αρχικά υψώθηκε η Ελληνική Σημαία στον αύλειο χώρο του Ναού, εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίστηκαν στο Ηρώο της πόλεως όπου εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους και κατάθεση στεφάνων και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, Καστοριανών και μη.

 

Τέλος, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε μία σύντομη επίσκεψη στο Ιερό Επισκοπείο της Μητροπόλεως Καστορίας για να συναντηθεί με τον επιχώριο Επίσκοπο, ο οποίος του εξέφρασε την αγωνία του για τα εθνικά αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής η οποία μαστίζεται από την ανεργία και την μετανάστευση των νέων ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων