03/06/2023 04/06/2023 Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πέτρου Βολιώτη, κατά σάρκα πατέρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών τελέσθηκε στα Ασπρόγεια το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2023. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών και Καστορίας κ. Καλλίνικος, και συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο...
03 Ιουνίου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 4:43

40ήμερο μνημόσυνο του Πέτρου Βολιώτη, πατέρα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Διαδώστε:
40ήμερο μνημόσυνο του Πέτρου Βολιώτη, πατέρα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πέτρου Βολιώτη, κατά σάρκα πατέρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών τελέσθηκε στα Ασπρόγεια το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2023.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών και Καστορίας κ. Καλλίνικος, και συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο για την σημασία των προσευχών υπέρ των κεκοιμημένων.

Μαζί με τον αείμνηστο Πέτρο Βολιώτη μνημονεύθηκε και ο θείος του Χρήστος, με τον οποίο συνδέονταν και πνευματικά και ο Θεός τους πήρε μαζί την ίδια ημέρα, καθώς και όλοι οι κεκοιμημένοι του χωριού, καθότι ήταν Ψυχοσάββατο.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος προσεφώνησε τους δύο Ιεράρχες, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και εξύμνησε την σημασία της θείας Λειτουργίας όπου γίνεται σύναξη ζώντων και κεκοιμημένων, κάτι που υπερβαίνει κάθε σύγχρονη κοινωνική θεωρία.

Σημειώνεται ότι τα Ασπρόγεια είναι ένα από τα ηρωικά χωριά της επαρχίας, όπου έδωσαν γενναίους αγωνιστές και μάλιστα κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

3-6-2023 Στά Ἀσπρόγεια τό Μνημόσυνο τοῦ Πέτρου Βολιώτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων