09/01/2024 10/01/2024 Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» θα προσφέρει πενήντα χιλιάδες δολάρια ($ 50.000) στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας για τη συνέχιση του προγράμματος των συσσιτίων. Πρόκειται για μια επί πλέον αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του Συλλόγου που αναμφίβολα θα συμβάλει στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων στην ιδιαίτερή τους πατρίδα. Ο Σύλλογος Καστοριέων κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 20:59
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 1:09

50.000 δολάρια για τα συσσίτια της Ι.Μ. Καστορίας από τον Σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
50.000 δολάρια για τα συσσίτια της Ι.Μ. Καστορίας από τον Σύλλογο Καστοριέων Νέας Υόρκης

Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» θα προσφέρει πενήντα χιλιάδες δολάρια ($ 50.000) στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας για τη συνέχιση του προγράμματος των συσσιτίων. Πρόκειται για μια επί πλέον αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του Συλλόγου που αναμφίβολα θα συμβάλει στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων στην ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Ο Σύλλογος Καστοριέων κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των ομογενειακών φορέων που συνέδραμαν τα μέγιστα για την ανακούφιση των αδύναμων συνανθρώπων τους και μέχρι στιγμής μόνο για τα συσσίτια έχουν ήδη προσφέρει πάνω από $350.000.

H συνάντηση μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Ιανουαρίου 2024 και ήταν εγκάρδια και εποικοδομητική. Ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκαν μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου και συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων μεταξύ των οποίων και την διοργάνωση της Εβδομάδας Αποδήμων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος εξέφρασε την ετοιμότητά του να επισκεφθεί επίσημα τη Νέα Υόρκη προκειμένου να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τα «πνευματικά του τέκνα», να επισκεφθεί το Πνευματικό Κέντρο Καστοριέων στο Γουάιτστόουν και να δει την αέναη και πολυδιάστατη προσφορά του Συλλόγου στην Καστοριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» και η Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς έχουν προσφέρει από κοινού, άνω των δύο εκατομμυρίων δολαρίων μόνο στην Καστοριά.

Τέλος, το προσεχές Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, στις 2:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Εταιρείας Καστοριανών στο Whitestone, της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί η 61η Τελετή Απονομής των Βραβείων Υποτροφιών που δίνει ο Σύλλογος.

(Πηγή: anamniseis.net – Facebook Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων