04/03/2023 04/03/2023 Σε κλίμα κατάνυξης εψάλη, το απόγευμα της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 3  Μαρτίου 2023, η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Θεοτόκο, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ο...
04 Μαρτίου, 2023 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2023 - 17:03

Α΄ Χαιρετισμοί και εορτή Αγίων Θεοδώρων στην Μητρόπολη Καστορίας (VIDEO)

Διαδώστε:
Α΄ Χαιρετισμοί και εορτή Αγίων Θεοδώρων στην Μητρόπολη Καστορίας (VIDEO)

Σε κλίμα κατάνυξης εψάλη, το απόγευμα της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 3  Μαρτίου 2023, η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Θεοτόκο, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ο οποίος και ομίλησε εν πληθούση εκκλησία.

Δείτε την ομιλία του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριος Συτιλίδης, ο διάκονος της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου π. Παίσιος και ο διάκονος της Ι. Μητροπόλεως Καστορίας π. Παύλος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού την ακολουθία των Χαιρετισμών τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος ο οποίος και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον στίχο «Χαίρε, δι’ ης νεουργείται η κτίσις, χαίρε, δι’ ης βρεφουργείται ο Κτίστης

Σήμερα Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε την Θεία λειτουργία στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, στον υπόγειο χώρο του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Αγίων Πέτρου και Παύλου, στην Μεσοποταμία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον Άγιο Θεόδωρο που γνώρισε τις οδυνηρές συνέπειες της ειδωλολατρείας, νίκησε τον θάνατο στην ζωή του και επενέβη για να προστατέψει τους Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης όχι απλως από κάποιες μολυσμένες τροφές αλλά από μολυσματικές κοσμοθεωρίες.

Τον Ιεράρχη λειτουργό πλαισίωσαν, ο π. Γεώργιος Ταξόπουλος και π. Κωνσταντίνος Τομπατσίδης και ο διάκονος π. Παντελεήμων.

   

Περισσότερες φωτογραφίες από την Α Στάση των Χαιρετισμών

Περισσότερες φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων