22/09/2023 22/09/2023 Ο αγιασμός της νέας Δικαστικής χρονιάς τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικος, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς. Παρέστησαν η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Βιργινία Μπέλλου, η Εισαγγελέας κ. Ιωάννα Κοσελόγλου, οι Πρωτοδίκες και Ειρηνοδίκης Καστοριάς, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάτσιος και τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι οι Δικηγόροι...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 12:48

Αγιασμός για το νέο Δικαστικό Έτος στην Καστοριά και άλλα νέα της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Διαδώστε:
Αγιασμός για το νέο Δικαστικό Έτος στην Καστοριά και άλλα νέα της Ιεράς Μητρόπολης Καστορίας

Ο αγιασμός της νέας Δικαστικής χρονιάς τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικος, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς.

Παρέστησαν η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Βιργινία Μπέλλου, η Εισαγγελέας κ. Ιωάννα Κοσελόγλου, οι Πρωτοδίκες και Ειρηνοδίκης Καστοριάς, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάτσιος και τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο λόγο του, αναφέρθηκε στην έννοια της Δικαιοσύνης στην διαχρονική παράδοσή μας, τόσο την αρχαιοελληνική όσο και την χριστιανική, και ευχήθηκε καταλλήλως στους Δικαστικούς Λειτουργούς, τους Νομικούς και τους Εργαζομένους των Δικαστηρίων Καστοριάς.

Στον Μελά για τον Άγιο Ευστάθιο

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελά, με τους Ιερείς π. Σωκράτη Παπαδόπουλο και π. Γαβριήλ Παπαδόπουλο και τον Διάκονο π. Παντλεήμονα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του αγίου Ευσταθίου και της αγίας οικογένειάς του, σε σχέση και με τον βίο του πολύαθλου Ιώβ, με τον οποίο παρομοιάζεται στο απολυτίκιό του.

Εκκλησιάσθηκαν οι Ενορίτες του Μελά με τα μικρά τους παιδιά, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καντζάκη, υποψήφιοι για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και άλλοι προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε και πάλι την αξία των ιστορικών αυτών τόπων και χωριών της Ακριτικής Επαρχίας Καστοριάς, και είπε ότι καθώς φαίνεται εκ των πραγμάτων η κατάργηση των Κοινοτήτων οδήγησε σε μεγαλύτερο μαρασμό της Επαρχίας ή τουλάχιστον δεν βοήθησε στην δυνάμωσή της.

Ακολούθησε δεξίωση σε παρακείμενο στον Ιερό Ναό αίθουσα, για όλους τους εκκλησιασθέντες.

Στο Ναύδριο του Αγίου Δημητρίου Κίτσου

Σε ένα ακόμη από τα Εκκλησάκια της Καστοριάς, και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου στην γειτονιά Κίτσου στο Απόζαρι, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, με τους Εφημερίους της Ενορίας π. Μιχαήλ και π. Χρήστο και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην μοναχική κουρά, με αφορμή την επέτειο της κουράς του. Ευχαρίστησε τους Εφημερίους της Ενορίας, τον κ. Αλέξανδρο για την φροντίδα του Ναϋδρίου, και την ιατρό κ. Ελισάβετ Μάνου για την όλη παρουσία της κατά την παραμονή της στην Καστοριά.

Αγιασμός στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος τέλεσε τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, εκπαιδευτικοί, γονείς και τα παιδιά-μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του, επήνεσε τους παράγοντες λειτουργίας του Κέντρου και τους ευχήθηκε καταλλήλως για την νέα χρονιά.

Ανακοίνωσε δε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συνεργαστεί με την Εταιρεία Αυτισμού, για μια Ημερίδα κοινωνικού περιεχομένου και ευαισθητοποίησης του κοινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων