13/11/2021 13/11/2021 Πραγματοποιείται, κατ’ αυτήν την ώρα, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καστορίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) όπου λαμβάνει χώρα η Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου κ.κ. Καλλινίκου υπό του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών, των φορέων και του λαού, η Τελετή Ενθρονίσεως και οι Προσφωνήσεις υπό των Αρχών και Ενθρονιστήριος Λόγος. Αργότερα, θα...
13 Νοεμβρίου, 2021 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 15:42

Άνθη στους δρόμους για τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Άνθη στους δρόμους για τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας

Πραγματοποιείται, κατ’ αυτήν την ώρα, η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καστορίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) όπου λαμβάνει χώρα η Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου κ.κ. Καλλινίκου υπό του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών, των φορέων και του λαού, η Τελετή Ενθρονίσεως και οι Προσφωνήσεις υπό των Αρχών και Ενθρονιστήριος Λόγος.

Αργότερα, θα τελεσθεί Τρισάγιο επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων Σεραφείμ και Γρηγορίου υπό του νέου Μητροπολίτου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πολλοί εθελοντές δούλεψαν πυρετωδώς για να είναι έτοιμη η Μητρόπολη για την σημερινή τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Με την προσωπική επίβλεψη του Αρχιμανδρίτη Στέφανου Σχοινά και των υπολοίπων ιερέων της Μητροπόλεως, ο στολισμός τοποθετήθηκε με κάθε λεπτομέρεια.

 

 

 

 

 

Σημαιοστολισμένο το Επισκοπείο υποδέχεται τον νέο Ποιμενάρχη:

 

 

Πηγή – Φωτογραφίες: SVOURANEWS.GR / ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων