05/05/2022 05/05/2022 Αρχίζει σήμερα η Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Παναγίας στην Κλεισούρα Καστοριάς. Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Οσίας Σοφίας, η οποία κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το 2012, στις 6 Μαΐου εκάστου έτους.  Οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας,...
05 Μαΐου, 2022 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 16:08

Αρχίζει σήμερα η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας

Διαδώστε:
Αρχίζει σήμερα η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας
Αρχίζει σήμερα η Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Παναγίας στην Κλεισούρα Καστοριάς. Η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Οσίας Σοφίας, η οποία κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας το 2012, στις 6 Μαΐου εκάστου έτους. 
Οι εορτασμοί θα λάβουν χώρα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου έζησε και οσιακά εκοιμήθη, εκεί που υπάρχει ο τόπος της ασκήσεως, ο τάφος της και τα χαριτόβρυτα λείψανά της. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Μελίτων
Πρόγραμμα των Εορταστικών Ακολουθιών
Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 (παραμονή εορτής)
Ώρα 6:00 μ.μ. Μικρός Αγιασμός στο Ασκητήριο της Αγίας.
Ώρα 6:30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας Μελίτωνος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου.
Παρασκευή 6 Μαΐου 2022
Ώρα 7:00 π.μ. ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Αμέσως μετά:
Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή έως το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, όπου βρίσκεται και ο τάφος της Αγίας.
Ώρα 6:00 μ.μ. ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Σοφία.
Απολυτίκιον. Ήχος πλ. α . Τον συνάναρχον Λογον.
Εκ του Πόντου αρτίως εξανατείλασαν ώσπερ νεόφωτον άστρον ασκητικής αγωγής και Κλεισούραν Καστορίας καταυγάσασαν φέγγει αόκνου προσευχής, κατατήξεως σαρκός εμπόνου σκληραγωγίας και θαυμασίων, Σοφίαν, ημών ως πρέσβειραν υμνήσωμεν.

Μη χάσετε αύριο ζωντανά στo ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων