09/12/2019 09/12/2019 Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου διαθέτει δύο Παρεκκλήσια. Το ένα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και το άλλο του Αγίου Νικολάου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ βρέθηκε στο χωριό αυτό, προκειμένου να τελέσει τα Εγκαίνια του αριστερού κλίτους, του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου. Τα πάντα ήταν έτοιμα από τον Εφημέριο του Ναού,...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 20:28

Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Διαδώστε:
Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κωσταραζίου διαθέτει δύο Παρεκκλήσια. Το ένα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και το άλλο του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ βρέθηκε στο χωριό αυτό, προκειμένου να τελέσει τα Εγκαίνια του αριστερού κλίτους, του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου.

Τα πάντα ήταν έτοιμα από τον Εφημέριο του Ναού, π. Δημήτριο Συκόπουλο. Ο Σεβασμιώτατος έκανε την κατάθεση των Τιμίων Λειψάνων, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία των Εγκαινίων σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στους πιστούς όσα συνέβαιναν αλλά και το τι συμβόλιζε το κάθε υλικό των Εγκαινίων.

Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία και η ευλόγηση των κολλύβων, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές και συμβουλές εν όψει των Χριστουγέννων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων