02/04/2023 02/04/2023 Μέσα σε κλίμα τιμής και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην μαρτυρική και ηρωική Κλεισούρα της Καστοριάς, η εκδήλωση τιμής και μνήμης των 280 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, του Ολοκαυτώματος του 1944. Το πρωι τελέσθηκε ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας....
02 Απριλίου, 2023 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 17:41

Εκδήλωση μνήμης για τα 280 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην ηρωική Κλεισούρα

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης για τα 280 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην ηρωική Κλεισούρα

Μέσα σε κλίμα τιμής και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην μαρτυρική και ηρωική Κλεισούρα της Καστοριάς, η εκδήλωση τιμής και μνήμης των 280 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, του Ολοκαυτώματος του 1944.

Το πρωι τελέσθηκε ο όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας για την συνείδηση του ανθρώπου, συνδυάζοντας το και με την εορτή της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας και την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κλεισούρας.

Στην Θεία Λειτουργία τον Ιεράρχη λειτουργό πλαισίωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Ανδρονικίδης και ο διάκονος π. Παύλος, ενώ εκκλησιάσθηκαν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών και χωριανών.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας αφού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα προς τιμήν της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τέλεσε ιερό μνημόσυνο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος και όλο το εκκλησίασμα, μετέβησαν όπισθεν του Ιερού Βήματος όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφάνων μπροστά από το μνημείο των Κλεισουριέων Εθνομαρτύρων.

Περισσότερες φωτγοραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων