14/04/2024 17/04/2024 Τον καθιερωμένο εκκλησιασμό πραγματοποιούν οι σχολικές μονάδες της Καστοριάς, μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και ομίλησε στους μαθητές και τους καθηγητές τους σε Ιερούς Ναούς της Καστοριάς και της Επαρχίας. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου...
14 Απριλίου, 2024 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 0:34

Eκκλησιασμοί σχολείων και επισκέψεις μαθητών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Eκκλησιασμοί σχολείων και επισκέψεις μαθητών στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Τον καθιερωμένο εκκλησιασμό πραγματοποιούν οι σχολικές μονάδες της Καστοριάς, μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και ομίλησε στους μαθητές και τους καθηγητές τους σε Ιερούς Ναούς της Καστοριάς και της Επαρχίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας, όπου εκκλησιάσθηκαν τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσοποταμίας.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κολοκυνθούς όπου εκκλησιάσθηκε το Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο, όπως και σε πολλά άλλα Σχολεία της Επαρχίας, ο αριθμός των μαθητών βαίνει τραγικά μειούμενος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος εκκλησιάσθηκε το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καστοριάς.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος όπου εκκλησιάσθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας Καστοριάς, όπου συνάντησε και ομίλησε στους μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου, απατώντας στις πολλές ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει.

 

Επισκέψεις μαθητών στον Μητροπολίτη Καλλίνικο

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου.

Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες, έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο στην επίσημη αίθουσα του Επισκοπείου, όπου τους ομίλησε, συζήτησε μαζί τους, τους ξενάγησε στο Επισκοπείο και τους προσέφερε κέρασμα και από μια εικόνα ευλογία.

Να σημειωθεί ότι τα δύο σχολεία, πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Καστοριά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθετώ ένα βυζαντινό μνημείο», που εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και στο οποίο συμμετέχουν πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επισκέψεις σχολείων στα παρεκκλήσια της Καστοριάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων