10/12/2023 11/12/2023 Με αφορμή την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη όλων των πρεσβυτερών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Το πρωί του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο. Στη σύναξη των πρεσβυτερών, που πραγματοποιήθηκε...
10 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 2:52

Εορτή Αγίας Άννης με σύναξη πρεσβυτερών και Κυριακή Ι’ Λουκά στην Καστοριά

Διαδώστε:
Εορτή Αγίας Άννης με σύναξη πρεσβυτερών και Κυριακή Ι’ Λουκά στην Καστοριά

Με αφορμή την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη όλων των πρεσβυτερών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Το πρωί του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο.

Στη σύναξη των πρεσβυτερών, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στην αίθουσα του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος διάβασε στις Πρεσβυτέρες κάποια κείμενα από το βιβλίο «Με το βλέμμα της Πρεσβυτέρας» και στην συνέχεια έγινε συζήτηση, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις.

Τέλος τις ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην Εκκλησία, στις Ενορίες τους, δίπλα στους συζύγους τους, και ευχήθηκε καταλλήλως.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πρωτοπρ. π. Φώτιος Λεβέντης και ο εφημέριος π. Αναστάσιος Σεμερτζίδης, καθώς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Παντελεήμων, π. Γεώργιος και π. Πασχάλης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του είπε ότι για την εκκλησιαστική ζωή, την πνευματική ζωή, λαμβάνουμε παραδείγματα και διδάγματα από την στρατηγική και την ιατρική. Έτσι ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, που μιλούσε για την πανοπλία του πιστού στον αγώνα του κατά του διαβόλου και της αμαρτίας, και αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα που μιλούσε για την θεραπεία της συγκύπτουσας. Συμπέρανε, ότι δεν πορευόμαστε καλά όταν βλέπουμε το κακό στους ανθρώπους και όχι στα πάθη μας, και ότι στην Εκκλησία ερχόμαστε, όχι για να εκπληρώσουμε έναν τύπο, αλλά για να θεραπευθούμε από τα πάθη μας.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους, να ζήσουμε Χριστιανικά Χριστούγεννα.

Στην συνέχεια εξέφρασε την χαρά και τις ευχαριστίες του, που πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του, να σχηματισθεί μία παιδική χορωδία στα ιερά αναλόγια της Ενορίας, ώστε να συμψάλλουν τα παιδιά με τις αγγελικές τους φωνές, και να πλαισιώνουν τους ιεροψάλτες του Ναού. Προέτρεψε να το «ζηλέψουν» και άλλες Ενορίες και έτσι να ξεκινήσουν να πλαισιώνουν τα ιερά αναλόγια οι νέοι και οι νέες.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023 - Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων