16/05/2022 16/05/2022 Το Λέχοβο εόρτασε τον άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, ιερό λείψανο του οποίου είχε δωρίσει στην Ενορία ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ. Το Σάββατο 14 Μαϊου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο και εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί που γέμισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κοινότητας...
16 Μαΐου, 2022 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 10:22

Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος στο χωριό Λέχοβο

Διαδώστε:
Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος στο χωριό Λέχοβο

Το Λέχοβο εόρτασε τον άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, ιερό λείψανο του οποίου είχε δωρίσει στην Ενορία ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ.

Το Σάββατο 14 Μαϊου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο και εκκλησιάσθηκαν πολλοί πιστοί που γέμισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λεχόβου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Λιάτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου κ. Ιορδάνης Πάντης, η Έφορος Αρχαιοτήτων Φλωρίνης κ. Χριστίνα Ζιώτα.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Θεράποντος, στην θυσία του κατά την οποία εμίχθη το αίμα του με το αίμα του Χριστού πάνω στο Θυσιαστήριο όπου εσφαγιάσθηκε, και στην αιώνια αγάπη του προς τον λαό που εκφράζεται μέσα από τα θαύματά του.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Μενέλαος Σιώκης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια φορητή εικόνα του αγίου Δημητρίου με αφιέρωση εκ μέρους όλης της Ενορίας του Λεχόβου.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το Λέχοβο του είναι ιδιαιτέρως αγαπητό, αφού, ακολουθώντας και την παράδοση των προκατόχων του, κάθε δέκα πέντε ημέρες πραγματοποιεί σύναξη και ομιλία με μεγάλη συμμετοχή και δίψα των κατοίκων του.Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη του θεία Λειτουργία στο χωριό.

Μετά την θεία Λειτουργία παρετέθη δεξίωση στην αίθουσα του Συλλόγου, σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε Χριστιανούς του Λεχόβου στις οικίες τους για να συζητήσει θέματα που τους απασχολούσαν και τέλος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων