05/08/2023 05/08/2023 Το Σάββατο 5 Αυγούστου, εορτάσθηκε στην Κλεισούρα η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως. Στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, συμπαραστατούμενο από τον Εφημέριο π. Βασίλειο Ανδρονικίδη και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Τογκαρίδης, με τους Ιεροψάλτες της Ενορίας κ....
05 Αυγούστου, 2023 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2023 - 14:30

Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου στην Κλεισούρα

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου στην Κλεισούρα

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, εορτάσθηκε στην Κλεισούρα η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου του Κλεισουριέως. Στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, συμπαραστατούμενο από τον Εφημέριο π. Βασίλειο Ανδρονικίδη και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα.

Έψαλε ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Τογκαρίδης, με τους Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννη Τόμου, κ. Γεώργιο Γκαλίτσα και τον κ. Νικόλαο Σιώκη, που μεριμνά για την φροντίδα των κειμηλίων του χωριού.

Εκκλησιάσθηκε σύσσωμο το χωριό, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Γκόκα, πολλά παιδιά διακόνησαν ως ιερόπαιδες και πολλές κοπέλες του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού εκκλησιάσθηκαν με τις παραδοσιακές στολές.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον Νεομάρτυρα άγιο Μάρκο και στον λόγο του Αποστόλου Πέτρου, από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, «εκ καθαράς καρδίας αγαπήσατε αλλήλους».

Κατά την απόλυση, μετά και την ευχή για τα κόλλυβα του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο και ευχήθηκε καταλλήλως για τους απανταχού Κλεισουριώτες, μέσω και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως 97,9 που αναμετάδωσε την θεία Λειτουργία.

Μετά την θεία Λειτουργία, η Ενορία προσέφερε κέρασμα στην αυλή της Εκκλησίας, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με εκκλησιασθέντες Κλεισουριώτες.

 

5-8-2023 Ἑορτή τοῦ Ἁγίου Νεομάρτυρος Μάρκου στήν Κλεισούρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων