05/07/2023 05/07/2023 Την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στην Λάγκα και τέλεσε το τρισάγιο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς. Μίλησε, με αφορμή την περικοπή της ιάσεως του δούλου του εκατοντάρχου για την δύναμη του λόγου του Θεού, που δημιούργησε τον κόσμο και με τα δόγματα και τις εντολές...
05 Ιουλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2023 - 21:18

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Λάγκας

Διαδώστε:
Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Λάγκας

Την Κυριακή 2 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε στην Λάγκα και τέλεσε το τρισάγιο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς.

Μίλησε, με αφορμή την περικοπή της ιάσεως του δούλου του εκατοντάρχου για την δύναμη του λόγου του Θεού, που δημιούργησε τον κόσμο και με τα δόγματα και τις εντολές οδηγεί τους ανθρώπους στην γνώση του Θεού και στην απάθεια.

Μετά την θεία Λειτουργία, ακολούθησε έξω από τον Ιερό Ναό η επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου, τα οποία έκανε ο Σεβασμιώτατος με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπατζόγλου.

Εκφωνήθηκε επετειακός λόγος από την Μαρία Παπαιωάννου, ενώ μίλησε και ένας από τους επιζώντες και αυτόπτης μάρτυρας του Ολοκαυτώματος.

Παρόντες ήταν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου και πολλοί Λαγκιώτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων