17/02/2022 18/02/2022 Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2022, προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, προκειμένου να ομιλήσει στους Ιερείς της Μητροπόλεώς κατά την Ιερατική Σύναξη του Φεβρουαρίου. Το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου προς τους Ιερείς ήταν «Η θεολογία της Ιερωσύνης». Στην...
17 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 0:40

Επίσκεψη Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ναυπάκτου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2022, προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, προκειμένου να ομιλήσει στους Ιερείς της Μητροπόλεώς κατά την Ιερατική Σύναξη του Φεβρουαρίου.

Το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου προς τους Ιερείς ήταν «Η θεολογία της Ιερωσύνης».

Στην εισαγωγή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ και με τον νυν Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο, τον οποίο γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια και ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Στο πρώτο μέρος της εισηγήσεώς του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος αναφέρθηκε στην τριπλή διακονία της Ιερωσύνης, την βασιλική, την προφητική και την ιερατική, στην διάκριση μεταξύ των τριών βαθμίδων της Ιερωσύνης και στην ιστορία του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, πως δηλαδή παραδόθηκε εκ των άνω προς τα κάτω από τον Χριστό στους Αποστόλους και στους διαδόχους τους Επισκόπους, και πως βιώνεται σήμερα, ως ανάβαση από τον βαθμό του Διακόνου, στον βαθμό του Ιερέως και έπειτα του Επισκόπου. Η τριπλή αυτή διακονία του Μυστηρίου της Ιερωσύνης αποτυπώνεται στις ευχές της χειροτονίας, μέσα στις οποίες η Εκκλησία εκφράζει την θεολογία της Ιερωσύνης, τμήματα των οποίων ανέλυσε.

Στο δεύτερο μέρος ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ανέλυσε τμήματα του ερμηνείας του αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης για το Μυστήριο της Ιερωσύνης.

Μετά την εισήγηση ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος απάντησε σε ερωτήσεις των Ιερέων.

Η Ιερατική Σύναξη περατώθηκε με ανακοινώσεις για διάφορα ποιμαντικά και διοικητικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Καστοριά, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος έδωσε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος άρχισε ήδη να διοργανώνεται με νέο πρόγραμμα.

Επίσης, είχε συναντήσεις με τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, με τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, επισκέφθηκε το Άργος Ορεστικό, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου και ξεναγήθηκε στους δύο Ιερούς Ναούς του, Αγίας Παρασκευής και Αγίου Νεκταρίου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ομίλησε στην σύναξη των Ενοριτών, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τέλος τέλεσε τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ και στους αειμνήστους Μητροπολίτες Καστορίας που αναπαύονται πίσω από το Ιερό του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος εκτίμησε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Καστοριάς και την ομορφιά της και έφυγε από την Ι. Μητρόπολή μας με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του Μητροπολίτη Ναυπάκτου στο παρακάτω ηχητικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων