09/06/2023 09/06/2023 Φοιτητές από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, με επικεφαλής τους Καθηγητές Γλυκερία Χατζούλη, Θεόδωρο Θεοντόροφ και Μιχαήλ Κόμαν, επισκέφθηκαν την Καστοριά. Στην αρχή ξεναγήθηκαν από την κ. Χατζούλη σε μνημειώδεις Ναούς της παλαιάς πόλης, με την βοήθεια και του αρχιδιακόνου π. Παύλου, και το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας...
09 Ιουνίου, 2023 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 12:08

Φοιτητές Αγιογραφίας από Ρουμανία και Βουλγαρία επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Καστορίας

Διαδώστε:
Φοιτητές Αγιογραφίας από Ρουμανία και Βουλγαρία επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Καστορίας

Φοιτητές από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, με επικεφαλής τους Καθηγητές Γλυκερία Χατζούλη, Θεόδωρο Θεοντόροφ και Μιχαήλ Κόμαν, επισκέφθηκαν την Καστοριά.

Στην αρχή ξεναγήθηκαν από την κ. Χατζούλη σε μνημειώδεις Ναούς της παλαιάς πόλης, με την βοήθεια και του αρχιδιακόνου π. Παύλου, και το απόγευμα επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο στο Επισκοπείο.

Ο Σεβασμιώτατος τους ξενάγησε στο Επισκοπείο και τους μίλησε για διάφορα ιστορικά και εκκλησιαστικά θέματα, όπως για την ιστορία της περιόδου που δημιουργήθηκαν τα ιστορικά εκκλησιαστικά μνημεία της Καστοριάς, για τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο κ.α.

Προσέφερε στους φοιτητές από μια συλλογή από εικόνες της Θεοτόκου που έχει εκδώσει η Ιερά Μητρόπολη, ενώ οι επισκέπτες του προσέφεραν λεύκωμα και ημερολόγιο της Σχολής τους.

8-6-2023 Φοιτητές Ἁγιογραφίας ἀπό Ρουμανία καί Βουλγαρία στήν Καστοριά καί στόν Μητροπολίτη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων