19/04/2024 20/04/2024 Τελέσθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος έψαλλε την Δ’ στάση του Ακαθίστου, ενώπιον της εικόνας της Παναγιας Πορταιττίσσης, και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, που κατέκλεισαν...
19 Απριλίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2024 - 0:13

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Καστοριά

Τελέσθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος έψαλλε την Δ’ στάση του Ακαθίστου, ενώπιον της εικόνας της Παναγιας Πορταιττίσσης, και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, που κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σχοινάς, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Κυριάζος και Πρωτοπρ. Φώτιος Λεβέντης, οι οποίοι ανέγνωσαν τις τρεις πρώτες στάσεις του Ακαθίστου, καθώς και ο Διάκονος π. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για τον ύμνο «Τη Υπερμάχώ Στρατηγώ», ως τον εθνικό ύμνο τότε των Ρωμηών και τώρα ως πνευματικό ύμνο, που απευθύνεται και υμνεί το Πρόσωπο της Θεοτόκου και όχι μια απρόσωπη δύναμη η κατάσταση.

Στην συνέχεια υπογράμμισε την μεγάλη ευλογία που έχουμε ως Ορθόδοξοι να έχουμε προσωπικό Θεό, να προσευχόμαστε σε προσωπικό Θεό και στους Αγίους Του, και όχι σε απρόσωπες καταστάσεις η ενέργειες.

Είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία οφείλονται και στο ότι εγκαταλείψαμε τον προσωπικό Θεό και την Μητέρα Του, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στις απρόωπες καταστάσεις και ιδιότητες, γι’ αυτό μένουμε μόνοι μας, χωρίς ελπίδα και με πολλά ψυχικά προβλήματα.

Τέλος ευχήθηκε η Ελλάδα να παραμείνει χώρα της Παναγίας και εμείς να προσευχόμαστε στην Μητέρα του Θεού προσωπικά.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024 - Ακάθιστος Ύμνος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων