25/04/2022 25/04/2022 Με παραδοσιακή ομορφιά και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην Καστοριά η Ανάσταση του Χριστού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε και λειτούργησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, για πρώτη φορά εφέτος ως Μητροπολίτης, αλλά και για πρώτη φορά εφέτος μετά από τα δύο έτη της πανδημίας. Πριν την Ακολουθία της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος...
25 Απριλίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 21:24

Η Ανάσταση στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η Ανάσταση στην Καστοριά

Με παραδοσιακή ομορφιά και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην Καστοριά η Ανάσταση του Χριστού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε και λειτούργησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, για πρώτη φορά εφέτος ως Μητροπολίτης, αλλά και για πρώτη φορά εφέτος μετά από τα δύο έτη της πανδημίας.

Πριν την Ακολουθία της Αναστάσεως αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για το Πάσχα από τον Αρχιμ. π. Στέφανο Σχοινά

Πολλοί πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό στην Ακολουθία της Αναστάσεως και παρέμειναν και στην αναστάσιμη θεία Λειτουργία, ψάλλοντας το Χριστός ανέστη και απαντώντας με δύναμη σε κάθε χαιρετισμό του Αρχιερέως με το αληθώς ανέστη ο Κύριος.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η ευχή για τα πασχαλινά εδέσματα και μοιράσθηκε στο εκκλησίασμα τσουρέκι και τυρί, μια προσφορά του Ιερού Ναού.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, με τον ιδιαίτερο λαμπρό τρόπο που τελείται στην Καστοριά, ήτοι ο Σεβασμιώτατος ενδύθηκε τα ιερά του άμφια στο Επισκοπείο, περιστοιχούμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Μητροπόλεως, υπό την λαμπρά ψαλμωδία των ιεροψαλτών και με παρουσία πολλών πιστών. Έπειτα σχηματίσθηκε εορταστική πομπή από το Επισκοπείο στον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, αναγνώσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο σε πολλές γλώσσες από τους Ιερείς και αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η Πασχαλινή Πατριαρχική Απόδειξη. Στο τέλος, μετά από ένα σύντομο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, με νέα πομπή όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στο Επισκοπείο, όπου έγινε η απόλυση και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους από ένα κόκκινο αυγό με μια εικόνα της Αναστάσεως.

Ήταν πράγματι ένας λαμπρός εορτασμός της Λαμπρής στην Καστοριά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων