26/05/2023 26/05/2023 Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους ουρανούς, εορτάστηκε με την λαμπρότητα που χαρακτηρίζει κάθε δεσποτική εορτή, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Δισπηλιού. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή Κληρικών και...
26 Μαΐου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 17:21

Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στην Καστοριά

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στους ουρανούς, εορτάστηκε με την λαμπρότητα που χαρακτηρίζει κάθε δεσποτική εορτή, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Δισπηλιού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ως άνω εορτάζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή Κληρικών και Διακόνων και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Ανάληψη, μέσα από τα γραπτά του Αγίου Σιλουανού, που από παιδί ποθούσε και νοσταλγούσε την Ανάληψη του Κυρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην θεολογική σημασία της Εορτής της Αναλήψεως, σε σχέση και με όλες τις άλλες Δεσποτικές Εορτές, που είναι αδιάσπαστε, και στο ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί την καθολική αλήθεια και διδασκαλία για την Χριστολογία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός με την παρουσία κλήρου, λαού αλλά και των αρχών της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Πρόνοια του Θεού, που έχει θέσει και έχει εναρμονίσει με κάθε λεπτομέρεια τις δυνάμεις μέσα στην κτίση και στον άνθρωπο, γι᾽ αυτό και ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τον Θεό και την δημιουργία Του, γιατί υπάρχει κίνδυνος διασέλευσης της αρμονίας αυτής.

Ευχήθηκε δε τα δέοντα στους τοπικούς άρχοντες που ήταν παρόντες και στον λαό.

Η καθιερωμένη Λιτανεία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των καιρικών φαινομένων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες Φωτογραφίες: 

25-5-2023 Αναλήψεως

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων