26/12/2023 26/12/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς. Στις 5 το πρωί ήχησαν οι καμπάνες του Ναού της Παναγίας και οι ύμνοι των Χριστουγέννων έστειλαν το μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Θεού μας στους ευλαβείς Καστοριανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για...
26 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:50

Η εορτή των Χριστουγέννων στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η εορτή των Χριστουγέννων στην Καστοριά

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Στις 5 το πρωί ήχησαν οι καμπάνες του Ναού της Παναγίας και οι ύμνοι των Χριστουγέννων έστειλαν το μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Θεού μας στους ευλαβείς Καστοριανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για να συμψάλλουν με τους χορούς τα μοναδικά Κοντάκια Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί πού ἐγεννήθη ὁ Χριστός..», «Τί θαυμάζεις Μαριάμ; Τί ἐκθαμβεῖσαι τῷ ἐν σοῖ;..», αλλά και να εναποθέσουν στο Θείο Βρέφος τα αιτήματα των καρδιών τους.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος προεξήρχε στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με συλλειτουργούς του, τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού, Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σχοινά και Πρωτ. Φώτιο Λεβέντη και τον Αρχιδιάκονο Παντελεήμονα Δόνε.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο π. Στέφανος ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη Δεσποτική εορτή της Ενανθρωπήσεως του Χριστού, όπου, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος σημειώνει πως «τα Χριστούγεννα είναι το κέντρο της ιστορίας και του κόσμου, γιατί ο Θεός έγινε και άνθρωπος, και καλείται ο άνθρωπος να γίνει θεός. Να γίνει, όμως, ο άνθρωπος θεός διά της υιοθεσίας, που είναι ο παράδεισος της αγάπης, και όχι διά της αυτοθέωσης, που είναι η κόλαση της αλαζονείας».

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα και ο Γεννηθείς Χριστός μας να γεννηθεί και στην προσωπική μας φάτνη, που είναι η καρδιά του καθενός.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

25-12-2023 Χριστούγεννα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων