26/06/2023 26/06/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του εκ Κορησού, στην Κορησό της Καστοριάς, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, ο  Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον άγιο Διονύσιο μέσα από τον βίο του, τον οποίο συνέγραψε ο βιογράφος του μοναχός Μητροφάνης, εστιάζοντας στα όσα λέγει για την...
26 Ιουνίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2023 - 9:38

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου εκ Κορησού Καστορίας, στην πατρίδα του

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Διονυσίου εκ Κορησού Καστορίας, στην πατρίδα του

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του εκ Κορησού, στην Κορησό της Καστοριάς, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, ο  Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον άγιο Διονύσιο μέσα από τον βίο του, τον οποίο συνέγραψε ο βιογράφος του μοναχός Μητροφάνης, εστιάζοντας στα όσα λέγει για την πατρίδα του την Κορησό, για τους γονείς του, για την παιδεία του και την “φωτιά” της Θεογνωσίας που έκαιγε μέσα του.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εορτάζων εφημέριος του χωριού π.Διονύσιος Παπαιωαννίδης και οι δυό διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου, ευχήθηκε ο Άγιος Διονύσιος να προστατεύει την πατρίδα του, την Κορησό και να εμπνέει του χριστιανούς. Επίσης είπε ότι είναι ημέρα εκλογών και ο λαός θα επιλέξει ελεύθερα την κυβέρνησή του. Συγχρόνως, συνέχισε, ως Έλληνες καλούμαστε να επιλέγουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας, την Ελληνορθόδοξη παράδοση που έχει την αλήθεια για τον Θεό και τον άνθρωπο.

Τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στην πλατεία του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων