15/11/2022 15/11/2022 Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, τίμησε χθες η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο να τελεί Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών στην περιοχή Απόζαρι της Καστοριάς. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο, ιερούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσι, π. Μιχαήλ...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 8:39

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Καστοριά

Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, τίμησε χθες η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με τον Σεβασμιώτατο κ. Καλλίνικο να τελεί Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών στην περιοχή Απόζαρι της Καστοριάς.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο, ιερούργησαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, στον οποίο ανήκει το παρεκκλήσι, π. Μιχαήλ Λιάνος και π. Χρήστος Μεσημέρης, καθώς και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος κυρίως στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου που εκκλησιάσθηκαν, αναφέρθηκε στην βασική διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου για την θεογνωσία και σε βασικά γεγονότα της νεανικής του ηλικίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είπε πως χάρηκε ιδιαιτέρως που λειτούργησε στον εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής Ναό των Ταξιαρχών.

Επίσης, είπε, πριν ένα χρόνο ακριβώς, κατά την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά λειτούργησε για πρώτη φορά στην Καστοριά και χάρηκε ιδιαιτέρως γιατί στον Ναό μία από τις τέσσερεις αγιογραφίες του 15ου αιώνα που σώθηκαν, είναι αυτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Μετά την θεία Λειτουργία, οι διδάσκαλοι ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο να τους ξεναγήσει στον Ναό και στις αρχαίες τοιχογραφίες, κάτι που έκανε ευχαρίστως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων