28/03/2022 28/03/2022 Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Μακεδονίας κ. Καλλίνικος, εόρτασε αυτή την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων. Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου στο τέλος της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Στην συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούντες τους π. Λούππο...
28 Μαρτίου, 2022 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 15:26

Η Γ’ Κυριακή των Νηστειών στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η Γ’ Κυριακή των Νηστειών στην Καστοριά

Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Μακεδονίας κ. Καλλίνικος, εόρτασε αυτή την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων.

Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου στο τέλος της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Στην συνέχεια προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούντες τους π. Λούππο Κουκουρίκο, π. Αναστάσιο Σεμερτζίδη αλλά και τους διακόνους της Μητροπόλεως.

Στο κοινωνικό της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε από τον π. Λούππο η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλήσεων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε τους πιστούς μιλώντας για τον Σταυρό και την Ιερωσύνη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ΄ εβδομάδας των Νηστειών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος προσφώνησε τον ομιλητή του Κατανυκτικού Εσπερινού Μητροπολίτη κ. Δαβίδ.

Στην συνέχει στα πλαίσια των ομιλιών των κατανυκτικών εσπερινών με γενικό θέμα «Υγεία Ψυχής και Σώματος» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ μίλησε για την αρετή της υπακοής ως συσταύρωση και ως μέσο απόκτησης της ψυχικής υγείας. Εισαγωγικά αναφέρθηκε στο ξύλο του Σταυρού του Χριστού, ως ξύλο της υπακοής, και για την άχρι θανάτου Σταυρού υπακοή του Χριστού στον Πατέρα και για την υπακοή της Παναγίας στο θέλημα του Θεού που εκφράσθηκε διά του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.

Στην συνέχεια μέσα από την διδασκαλία του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος μίλησε για τα βασικά στοιχεία-χαρακτηριστικά της υπακοής, που είναι η ελευθερία, η εμπιστοσύνη και η αφιέρωση, καθώς και για την παθολογία της υπακοής, δηλαδή σε ποιες περιπτώσεις η υπακοή δεν γίνεται με ορθό τρόπο και τελικά προκαλεί ζημία αντί για την υγεία. Τόνισε την ανάγκη όλοι να κάνουν υπακοή, ώστε να διασώζεται η μεγάλη ωφέλειά της στους ανθρώπους. Τελείωσε την ομιλία του με δέηση στον Σταυρού του Χριστού υπέρ των Κληρικών και των λαικών ακροατών.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαβίδ όχι μόνο για την κατανυκτική ομιλία αλλά και για την ενδεκάμηνη τοποτηρητεία στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Δεῖτε φωτογραφίες ἀπό τήν Θεία Λειτουργία ΕΔΩ 

Δεῖτε φωτογραφίες ἀπό τόν Κατανυκτικό Ἑσπερινό ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων