24/03/2024 24/03/2024 Πανυγηρικά γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της Κυριακής ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο. Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, αναγνώσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, η...
24 Μαρτίου, 2024 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 15:04

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καστοριά

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καστοριά

Πανυγηρικά γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της Κυριακής ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο.

Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας, αναγνώσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου με τίτλο: Δόξα τω Θεώ υπάρχει η Εκκλησία! (Διαβάστε την εγκύκλιο: Καστορίας Καλλίνικος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ιστορική πορεία της χώρας)

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. π. Στέφανος Σχοινάς και Πρωτοπρ. π. Φώτιος Λεβέντης και ο διάκονος π. Παντελεήμων Δόνες, ενώ εκκλησιάσθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ιερές εικόνες ανά χείρας για να εκκλησιασθούν.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας τελέσθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της πίστεως, εις ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Αγίων Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους της Μητροπολιτικής του επαρχίας.

 

24-3-2024 Κυριακή της Ορθοδοξίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων