26/05/2024 26/05/2024 Tο Νυμφαίο εόρτασε την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου 2024. Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ένα Ναό κόσμημα, τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, συμπαραστατούμενο από τον Εφημέριο π. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα, ενώ έψαλαν ο...
26 Μαΐου, 2024 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 17:59

Η Κυριακή του Παραλύτου στο Νυμφαίο Φλώρινας

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Παραλύτου στο Νυμφαίο Φλώρινας

Tο Νυμφαίο εόρτασε την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου 2024.

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ένα Ναό κόσμημα, τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, συμπαραστατούμενο από τον Εφημέριο π. Ιωάννη και τον Διάκονο π. Παντελεήμονα, ενώ έψαλαν ο κ. Σωκράτης με τον υιό του Δαβίδ και οι φοιτητές Χρυσόστομος και Στέργιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στον λόγο του αναφέρθηκε στον μεγάλο πνευματικό πλούτο της Εκκλησίας μας, που μας λέει την αλήθεια και συγχρόνως μας δίνει τα εφόδια να αντιμετωπίζουμε όλες τις δυσκολίες της ζωής, όπως είναι η ασθένεια, η ανέχεια, η μοναξιά, ακόμη και αυτό τον θάνατο. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην αγία Ταβιθά την οποία ανέστησε ο Απόστολος Πέτρος, στην θεραπεία του παραλυτικού από τον Χριστό και στην ζωή και προσφορά του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά που διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις και επήνεσε τους κατοίκους του Νυμφαίου που αγαπούν το χωριό τους και αγωνίζονται να διατηρήσουν την ομορφιά του και την παράδοσή τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία εκκλησιάσθηκαν ο Βουλευτής Φλωρίνης, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Φλωρίνης, η Πρόεδρος του Νυμφαίου κ.α., η Ενορία παρέθεσε κέρασμα, ενώ το χορευτικό της ΧΑΝΘ χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2024 - Κυριακή του Παραλύτου στο Νυμφαίο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων