07/06/2019 07/06/2019 Όπως κάθε χρόνο, η εορτή της Αναλήψεως στην Καστοριά είχε επίκεντρο το μικρό αλλά γραφικό εκκλησάκι της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό. Εκατοντάδες κόσμου από τις γύρω περιοχές συνέρρευσαν για να εορτάσουν την δεσποτική αυτή εορτή της Πίστεώς μας. Ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε τα Ιερά Μυστήρια ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ,...
07 Ιουνίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2019 - 22:21

Η πανήγυρη της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό

Όπως κάθε χρόνο, η εορτή της Αναλήψεως στην Καστοριά είχε επίκεντρο το μικρό αλλά γραφικό εκκλησάκι της Αναλήψεως του Κυρίου στο Δισπηλιό. Εκατοντάδες κόσμου από τις γύρω περιοχές συνέρρευσαν για να εορτάσουν την δεσποτική αυτή εορτή της Πίστεώς μας.

Ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε τα Ιερά Μυστήρια ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων ευλαβών Ιερέων από την εν λόγω Μητρόπολη. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νόημα της δεσποτικής εορτής της αναλήψεως, αναλύοντας κυρίως τη σημασία των πληγών που έφερε στο σώμα Του ο Κύριος και πώς αυτά κατέστησαν για εμάς τόπο καταφυγής την περίοδο των πειρασμών.

Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Γεώργιο Καράτζιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και όλο τον κόσμο για την αγάπη του στην Εκκλησία και στις εορτές της.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό, όπου κατ’ έθος συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να συμμετάσχει στην λιτανεία, χοροστάτησε και μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντος του επιχωρίου Επισκόπου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης αναφέρθηκε στη θέωση της ανθρωπίνης φύσεως.

Εν συνεχεία, τελέστηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους του χωριού.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων